Zasuki in perspektive: nove poti za vaše podjetje

zasuki in perspektive nove poti za vase podjetje

Verjetno ste v zadnjih štirih mesecih besedo “zasuk” slišali večkrat kot v zadnjih nekaj letih svojega življenja.

 

Eden od novih „trendovskih“ izrazov je postal tudi  „preoblikovanje“ v trženju. Ideja: naredite majhne spremembe v trženju, pristopu, poslovnem modelu podjetja ali na kakšen drug način, ki vam omogoča, da bolje uresničite potrebe vaših strank med pandemijo.

 

Različna podjetja so se lotila tega izziva na različne načine. Verjetno obstaja tudi “vrtišče”, ki je pravo za vas.

 

Spletni in virtualni „zasuk“

 

Pretežno se je vsako podjetje med pandemijo odločilo za nekatere ukrepe oziroma za „zasuk“. Vendar to praviloma ni bi bilo nekaj velikega.

 

Nedavna raziskava je pokazala, da se je 92% podjetij na nek način med pandemijo “zasukalo”.

 

Ta raziskava je pokazala, da podjetja delujejo na različne načine in uporabljajo metode, ki so primerne za njihovo poslovanje.

 

Najpogostejše vrste poslovnega modela, ki se uporabljajo v praksi

 

Najbolj priljubljen je bil “nov kanal za spletno dostavo”, medtem ko je bila “nova virtualna storitev” na drugem mestu.

 

1.Nov kanal za spletno prodajo

 

Pri tem je zanimivo to, da je večina podjetij dodala spletno trgovino ali spletno mesto za e-trgovino (če tega še niso imela).

 

Zagotavljanje, da bo vaše podjetje imelo takšno strategijo, ki se razvija in deluje, bo zelo pomembna za naprej. To velja med pandemijo, po njej in v bodoče.

 

Dnevi brez pravilno delujočega spletnega mesta za e-trgovino so že zdavnaj minili. In se tudi ne bodo več vrnili.

 

2.Nova virtualna storitev

 

Drugi najbolj priljubljen “zasuk“ je bil “razviti novo virtualno storitev.”

 

To se morda sliši kot nekaj brezupno tehnološko naprednega, kot nekaj iz daljne prihodnosti.

 

Ne, to ne pomeni, da so vsi vaši konkurenti nenadoma razvili nekakšno radikalno tehnologijo virtualne resničnosti ali kaj podobnega.

 

To pomeni, da zdaj ponujajo nekaj na spletu, da bi bolje zadovoljili svoje stranke.

 

Učence lahko poučujemo na daljavo preko spleta.

 

Če prodajate hiše ali oddajate apartmaje, lahko celotno ponudbo predstavite na spletu (virtualna turneja za vaše bodoče stranke).

 

Če na primer prodajate orodja, bi si lahko omislili video: »Kako naj to storim?” Vi ali pa kdo od vaših sodelavcev ali poslovnih partnerjev naj praktično pokaže, kako se posamezno orodje uporablja v praksi. Naj ljudje vidijo dejansko uporabo tistega, kar bi želeli kupiti pri vas.

 

Ti video posnetki so lahko z zabavno vsebino kot npr. risanke „A je to?“ Ljudje bodo obveščeni na prijazen način, hkrati pa se bo s tem uveljavljala vaša blagovna znamka, prepoznavnost vašega podjetja.

 

3.Zagon “nečesa novega”

 

V tej raziskavi je večina najpogostejših “zasukov“ vključevala nekaj novega.

 

“Nov kanal za dostavo brez dotika” je bil zelo zmogljivo orodje za številna podjetja. Le-ta so našla nov način, kako dostaviti svoje izdelke kupcem, ne da bi morali priti v trgovino. Ne glede na to, ali ste do sedaj sami dobavljali svoje izdelke ali sodelovali s kakšnim storitvenim podjetjem, iskanje varnejšega in bolj priročnega načina za dostavo svojih izdelkov strankam, je odličen način, da trenutno razširite svoje podjetje.

 

4.Zasnovanje novega izdelka

 

Četri „zasuk“ je bil “zasnovanje novega izdelka”, kar morda trenutno ne more storiti vsako podjetje. Za nekatere naše stranke pa smo ugotovili, da je odlična vzporednica “proizvodnja izdelka, ki ga v preteklosti morda niste imeli.”

 

Izdelati nekaj povsem novega je težko v vsakem obdobju, morda še posebej danes. Če pa je v vašem zadnjem prodajnem katalogu bilo nekaj, kar morda ni bilo posebej izpostavljeno, ali če obstaja izdelek, ki bi ljudem zdaj resnično pomagal (tudi v manjšem številu), bi lahko vašemu podjetju koristilo, če ga izpostavi.

 

5.Ciljanje na nove stranke

 

Peta najbolj priljubljena točka je bila „ciljanje na nove demografske podatke strank“. Če vaše stranke v času pandemiji niso bile tam zaradi vas, je poskus, da se obrnete na ljudi, ki pa so bili, odličen način, da  se vaše podjetje razvije. Posledično lahko to veliko pomaga pri krepitvi prodaje.

 

In “zasuk“ za vas?

 

Resnica je, da vam ni treba izbrati samo enega izmed mnogih “vrtišč“ za vaš „zasuk“. Številna najuspešnejša podjetja so naredila nekaj različic vsakega od teh. Spet drugi so poskušali eno, nato drugo, dokler niso ugotovili, kaj deluje.

 

Mogoče vam nobeno od teh “vrtišč“ ne ustreza. Toda z našo pomočjo lahko najdemo nekaj, kar vam bo ustrezalo pri zadovoljitvi sedanjih strank in pri pridobitvi bodočih..

Še danes nas pokličite na 01 828 28 36 ali nam pišite na info@websitedepotslo.com. Skupaj bomo našli neko rešitev!

No Comments

Be the first to start a conversation

Leave a Reply

Začnimo!

Zahtevajte brezplačen posvet z našimi strokovnjaki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.