Štejte do 10! – Literarno in metaforično: svetovanje o družbenih omrežjih

stejte do

1.Trženje v družbenih omrežjih: vaše podjetje to potrebuje.

 

Ni mi treba povedati, katero podjetje imate ali s katero dejavnostjo se ukvarjate. Če poslujete, potem morate tržiti prek družbenih omrežij.

Na to sem pomislil, ko sem prebral čudovit članek o izogibanju “Top 5 pasti za trženje v družbenih omrežjih.” Tam je veliko dobrih nasvetov, kaj, kdaj in kako objaviti.

Tu je nekaj načinov, kako se izogniti drugim “pastem”, ki jih uporablja naša partnerska agencija za trženje v družbenih omrežjih v New Yorku, Los Angelesu, San Francisku in drugod.

 

2.Ne objavljajte „takoj“.

 

To je odlična ideja! Moram objaviti takoj!

Ste že kdaj pomislili na to?

Zagotovo! Tako na poslovnem kot tudi v zasebnem življenju. Pogosto je to v redu. Vendar lahko povzroči, da padate v kakšno „jamo“, ki je omenjena v tem članku.

Natančneje, mislim na tiste, ki govorijo o tem, da ste “gluhi” ali “prehitro objavljeni”.

 

3.Štejte do 10!

 

Obstaja star rek o tem, če se z nekom prepiraš (ali če reče nekaj, kar te zelo razburi), pri sebi štej do tri, pet ali deset in nato odgovori.

Zamisel pri tem je, da ne “prehitevajte”. Namesto tega za trenutek obstojte s svojimi občutki in nato odgovorite. Verjetno boste rekli nekaj, kar izhaja bolj iz logike in razumevanja kot iz čiste jeze.

Enako naredite s svojimi družbenimi omrežji.

Ne pravim, da ste jezni ali kaj podobnega, ko objavljate. Če se vam nekaj zdi kot “odlična ideja”, ki bi jo morali objaviti “ta trenutek”, malo počakajte. Preberite jo na glas. Če ste v poslovnem okolju (ali imate kakšnega kolega v Zoomu, Slacku itd.), jo testirajte tam. Več glav, več ve.

 

4.Redno objavljanje, a ne vsak dan!

 

Vsi razumemo pomen rednega objavljanja na družbenih omrežjih. Verjetno niste novinarska agencija, ki to dela dejansko 24 ur na dan. Ni vam treba “premagati konkurence” glede pogostosti objav. Če nekdo drug pregleda, sliši ali celo komentira vašo „odlično idejo“, se zelo zmanjša možnost, da boste objavili kaj nenavadnega, neprimernega, napačnega itd.

Sploh ne rečem, da boste objavili kaj „ žaljivega” ali kaj podobnega. Namesto tega boste našli kake tipkarske napake, čudne stavčne zveze, neprimerne fotografije ali kakšno drugo stvar.

“Štej do deset,” je dober nasvet, ne glede na to, ali gre dobesedno za “štetje do deset v glavi, preden objaviš” ali metaforično tako, da nekomu v svojem oddelku pokažeš, kaj boš objavil.

 

5.Ne bojte „pospešiti“, ko je to potrebno!

 

Plačilo za povečanje dosega nekaterih vaših objav v družbenih omrežjih je ključnega pomena. Osebno ne igram pokra. Ampak vem dovolj o tem, da boste, če imate boljšo kombinacijo, verjetno želeli vložiti več denarja.

Kar poznam že od otroštva, so video igre. Ne glede na to, kako se sliši nenavadno (ali kot naučena analogija), se zelo dobro spomnim, da sem med bojem z najmočnejšimi sovražniki skrbo hranil svoja najmočnejša orožja (predmete, uroke…) in jih uporabil pravi trenutek.

Enako velja za objave v družbenih omrežjih. Naravno je, da ste zelo konzervativni glede ideje, da povečate doseg svojih objav in pri tem prihranite denar. Od časa do časa je prav, da načrtujete plačljivo oglaševanje. To se večkrat splača.

 

6.Pomoč profesionalcev

 

Naša spletna agencija WEBSITE DEPOT SI d.o.o. vam lahko pri tem pomaga; katera družbena omrežja izbrati, kaj in kako pogosto oglaševati na njih. Za vaše potrebe vam napišemo tekste, izberemo ali naredimo fotografije z raznimi efekti in še marsikaj drugega. Pokličite nas na 01/828 28 36 ali nam pišite na info@websitedepotslo.com.

No Comments

Be the first to start a conversation

Leave a Reply

Začnimo!

Zahtevajte brezplačen posvet z našimi strokovnjaki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.