Pospešite čas nalaganja in optimizirajte svoje spletno mesto

pospesite cas nalaganja spletne strani

Spletna mesta so dandanes postale več kot le prisotnost na spletu. Zdaj so ključni dejavnik trženja, blagovne znamke in celo zvestobe strank. Hitra optimizacija spletnega mesta pomeni, da je vaše podjetje tehnološko podkovano in na tekočem z najnovejšimi trendi.

Hitrost je glavna komponenta optimizacije spletnega mesta

Navsezadnje nihče ne želi obiskati spletnega mesta, ki se nalaga “več let”! Hitrost je tudi pokazatelj, kako je vaše spletno mesto dostopno potencialnim strankam. Zaradi tega mora biti vizualno privlačna in uporabniku prijazna. Hitrost je glavna komponenta optimizacije spletnega mesta.

Glede na Daily Egg, enosekundni zamik pri nalaganju povzroči 11 % manj ogledov strani, 7 % izgubo stopnje konverzije in 16 % zmanjšanje zadovoljstva strank. Zato, ko gre za čas nalaganja strani, vsaka sekunda res šteje.

Hitreje kot se vaše spletno mesto nalaga, boljši bodo rezultati vašega iskalnika in večja bo stopnja konverzije. Spletno mesto, ki se hitro nalaga, tudi zmanjša tveganje, da bodo uporabniki razočarani in bodo zapustili vaše spletno mesto, preden si ogledajo vsebino.

Ta dodana hitrost je povezana s prehodom z namizja na mobilno napravo. Če želite ostati na vrhu s svojimi strankami, potrebujete spletno mesto, ki izstopa med rezultati iskanja. Pri toliko spletnih mestih, ki tekmujejo za prepoznavnost, je pomembno, da je vaše hitro, uporabniku prijazno in predvsem optimizirano za različne naprave.

Poleg tega je Google izvedel študijo o stopnjah obiskov ene strani. Ko se vaš čas nalaganja poveča z ene sekunde na tri sekunde, se tudi stopnja obiskov ene strani zmanjša na 32 %. Podaljšajte čas nalaganja na 5 sekund, stopnja obiskov ene strani pa se zmanjša na neverjetnih 90 %.

Hitrost nalaganja vašega spletnega mesta je torej pomemben dejavnik pri tem, ali uporabniki gredo na drugo spletno mesto ali ne. Google je vplival na uvrstitev spletnih mest tako, da je znižal uvrstitev spletnih mest s počasnim časom nalaganja, hkrati pa spodbujal sprejetje pospešenih mobilnih strani (AMP).

Ker vaše spletno mesto služi kot prva kontaktna točka za vašo blagovno znamko, mora biti hitro, učinkovito in privlačno. V raziskavi, ki jo je izvedlo podjetje Website Performance Testing, je 73 % anketirancev dejalo, da je bil čas nalaganja strani glavni dejavnik pri njihovi odločitvi, da se vrnejo na spletno mesto. Študija je pokazala, da bo povprečen uporabnik zapustil spletno mesto, ko bo čakal le 5 sekund.

Naj bo vaše spletno mesto odzivno

Odzivna spletna stran se samodejno prilagodi napravi in brskalniku, v katerem jo pregledujemo. To je pomembno za vaše spletno mesto, saj bo samodejno spremenilo velikost, da bo ustrezalo zaslonu. Kar pomeni, da lahko vaši obiskovalci dostopajo do vse vsebine, brez potrebe jo povečati ali se pomikati vodoravno. Zato izdelava odzivnega mesta pomeni izgradnjo mesta, ki je hitro dostopno za ogled.

Uporabite omrežje za dostavo vsebin (CDN)

Omrežje za dostavo vsebine ali CDN je omrežje strežnikov, ki sodelujejo pri gostovanju in distribuciji vsebine vašega spletnega mesta. CDN bo gostil podatke vašega spletnega mesta na strežnikih po vsem svetu.

Po drugi strani so vaši obiskovalci bližje strežniku, ki gosti vsebino. Po dostopu do podatkov se le-ti za kratek čas predpomnijo in shranijo na strežnik. To pomeni, da če uporabnik iz New Yorka obišče vaše spletno mesto in uporabnik iz Los Angelesa prav tako obišče vaše spletno mesto, bosta oba imela dostop do najnovejših različic podatkov.

To je koristno, saj bo izboljšalo hitrost nalaganja vašega spletnega mesta. Če vaše spletno mesto sprejema obiskovalce z vsega sveta in svojo platformo gostite na enem strežniku, boste morda ugotovili, da se vsebina nalaga počasi.

Z vzpostavljenim CDN vaše spletno mesto gostuje na različnih strežnikih, do katerih lahko dostopajo uporabniki po vsem svetu. Zato CDN zagotavlja hitrejše nalaganje in naredi vaše spletno mesto bolj zanesljivo, saj enakomerno porazdeli promet, tako da en strežnik ni preobremenjen s povpraševanjem.

Omogoči stiskanje gzip

Stiskanje gzip je metoda, ki se uporablja za zmanjšanje velikosti vsebine na vašem spletnem mestu. Ta metoda omogoča hitrejše nalaganje spletne strani. Zato je ta tehnologija standardna funkcija na vseh sodobnih strežnikih.

Čeprav je koristna, pogosto ni omogočena. Prepričajte se, da vaše podjetje za spletno gostovanje omogoča to funkcijo. Če imate WordPress, lahko uporabite vtičnike, ki bodo omogočili stiskanje gzip.

Druga možnost je, da naredite nekaj sprememb v kodi svojega spletnega mesta, da to omogočite. Najboljši način za to je, da prosite svojega spletnega razvijalca, da izvede spremembe namesto vas. Pomembno je vedeti, da vsi ponudniki gostovanja ne bodo omogočili stiskanja gzip. Zato pri izbiri ponudnika spletnega gostovanja, preverite, ali omogoča stiskanje gzip. Če ne, boste morali poiskati ponudnika gostovanja, ki to ponuja.

Uporabite hitro in učinkovito spletno gostovanje

Pri izbiri spletnega gostovanja za vašo spletno stran je pomembno tudi, da najdete ponudnika, ki ponuja hitro gostovanje. Pri iskanju gostitelja morate biti pozorni na dva ključna dejavnika: pasovno širino in prenos podatkov.

Pasovna širina se nanaša na to, koliko podatkov lahko vaše spletno mesto prejme hkrati. Prenos podatkov se nanaša na to, kako hitro lahko vaše spletno mesto prejme podatke, ki jih potrebuje.

Na splošno bi morali poiskati ponudnika spletnega gostovanja, ki ponuja neomejeno pasovno širino in prenos podatkov. Nekateri ponudniki bodo ponudili “neomejeno” pasovno širino in hitrost prenosa podatkov 1 GBPS. Čeprav se to sliši impresivno, je pasovna širina zelo majhna.

Pravzaprav ni niti približno temu, kar velja za “neomejeno”. Zato morate skrbno pretehtati svojo izbiro.

Koga poklicati, da pospeši hitrost nalaganja vašega spletnega mesta?

Prvi korak k optimizaciji vašega spletnega mesta je zagotoviti, da je odzivno. Nato se prepričajte, da uporabljate CDN in omogočite stiskanje gzip. Na koncu uporabite ponudnika spletnega gostovanja s hitro pasovno širino in veliko hitrostjo prenosa podatkov.

Sledite tem korakom in imeli boste optimizirano spletno mesto. Za pomoč pri vaših ciljih se obrnite na nas, WEBSITE DEPOT SI d.o.o., Rimska ulica 4, 2310 Slovenska Bistrica. Pokličite na 040/737-750 še danes. ZAČNIMO SKUPAJ!

No Comments

Be the first to start a conversation

Leave a Reply

Začnimo!

Zahtevajte brezplačen posvet z našimi strokovnjaki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.