Nasvet za uporabo sodobne tehnologije v vašem podjetju

sodobna tehnlogija v podjetju

“Digitalna doba ne prihaja, je že tukaj,” je dejal Danny na enem od naših prejšnjih pandemičnih srečanj preko Zoom-a. Imel je prav.

“Digitalna revolucija”, ki je bila oddaljena še nekaj let, je prišla “z zaklepanjem” zaradi pandemije.

 

Naenkrat je skoraj vsako podjetje, ne glede na panogo, nekaj delalo na spletu. Ne glede na to, ali je šlo za Zoom, podcaste ali kaj drugega, vsi (ali vsaj večina) smo se v naglici preselili na splet.

 

Zdaj lahko z nekaj mesečno uporabo in eksperimentiranjem vidimo, kaj deluje in kaj ne. Ko prehajamo iz leta 2020 v  leto 2021 (upam, da bo boljše), nam naše izkušnje pomagajo pri odločitvi, kako lahko bolje izkoristite razpoložljivo tehnologijo.

 

Primer: nakup živil

 

Če bi uporabil primer sodobne tehnologije: v lokalni trgovini z živili prevzemam naročeno blago.

Imam astmo. Ker sebi ali tistim, ki kupujejo v trgovini ali delajo v njej, ne zaupam, naročim po spletu z željo, da mi nekdo prinese živila do mojega avtomobila.

 

Postopek je preprost: predhodno naročim (običajno dan prej), nato parkiram na določenem mestu pred  trgovino. Pokličem telefonsko številko, ki je na tabli, odgovori delavec (navadno dobim istega fanta, je zelo prijazen) in mi ven prinese naročena (in že plačana) živila. In sem zadovoljen.

 

Samo, to se zadnjič ni zgodilo. Številka na tabli se je spremenila. Zmeden sem poklical številko, a oglasil se je drug glas – digitalni glas. Ta glas me je nato vodil po mojem naročilu, a je večkrat “zamočil”, ko sem rekel “da” ali “ne”(in verjemite, da sem to povedal na glas, celo kričal sem že!). Celoten postopek preverjanje je trajal celo večnost, veliko predolgo. Ta glas nikakor ni zgubil robotskega naglasa. To me je zelo motilo.

 

Mislil sem, da gre za to, da sem tečen in neučakan, vendar se je izkazalo, da je to resnična težava. Tudi drugi kupci so bili takega mnenja.

Podjetja se morajo zavedati, da se digitalna doba nadaljuje in to vsak dan, vsak trenutek.

 

Kaj lahko povzamemo iz zgornjega primera?

 

Kot pojasnjuje ta članek, “en digitalni glas ni dovolj.”

V primeru preučevanja pomankljivosti pri letalskih prevozih je zapisano, “ko stranka zasliši isti glas, ki ji sporoča spremembo njenega leta, kot je bil veseli glas, ki je sprejel njeno rezervacijo, ji to daje občutek, da letalska družba ne vlaga dovolj v komunikacijo s strankami.”

 

Veliko morate storiti, da pridobite zaupanje in občutek stranke, da vam je mar zanjo in njene potrebe. Dejansko je vaše podjetje zgrajeno na tej osnovi, da stranki ponuja rešitve za njene probleme.

 

Če bi imeli na razpolago samo en glas v enem tonu, bi se morda to zdelo normalno. Ker pa je takšna tehnologija vedno bolj običajna, si ljudje hitro zapomnijo takšne stvari.

 

To je še en del “izkušnje s strankami.” Ali bo taka stranka nehala obiskovati svoj lokalni supermarket? Ne. Ampak ni zadovoljna s to spremembo in bo začela iskati druge alternative. Lahko poskusite, kako bi to delovalo tudi brez digitalnega glasovnega dela.

 

Z vašimi aktivnostmi s trženjem po e-pošti, z vašimi družbenimi omrežji, z vašo vsebino in vsem ostalim je lahko vse v redu – pri tem pa postane ovira samo tak digitalni glas. Dejansko vam lahko prepreči, da bi bili napredni in prilagodljivi, kar sta resnični vrlini v našem novem svetu.

 

Za dodatno pomoč pri tem ali pri čem drugem s področje urejanja spletnih strani in digitalnim marketingom, nas pokličite na 01/828 28 36 ali nam pišite na e-mail websitedepotslo.com. Po predhodni najavi nas lahko obiščete na sedežu podjetja WEBSITE DEPOT SI d.o.o., Rimska ulica 4, Slovenska Bistrica.

 

Uporabite sodobno tehnologijo za rast vašega podjetja!

No Comments

Be the first to start a conversation

Leave a Reply

Začnimo!

Zahtevajte brezplačen posvet z našimi strokovnjaki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.