„Moraš biti prijazen“ – empatija in avtentičnost v marketingu

empatija in avtenticnost v marketingu

Eden izmed najbolj znanih citatov Kurta Vonneguta se konča z: “Moraš biti prijazen.” To velja za skoraj vse v življenju, v spletnem marketingu pa postaja vse bolj pomembno. Zlasti od začetka pandemije je empatija pri trženju postala pomembnejša kot kdaj koli prej.

Naravno je, da se postavljajo vprašanja, kot so: “Kaj je empatija?” in “Na kak način jo naj moje podjetje vključi v marketing?“

empatija v marketingu

 

Empatija: ključ do gradnje kakršnih koli odnosov

V slovarju piše, da je empatija “psihološka identifikacija z doživljanjem čustev, misli ali stališča drugega.” To nas nekoliko približa razumevanju, kako empatija pomaga pri trženju, vendar nas to ne pripelje tja.

Resnica je, da empatija pri trženju govori o stranki, ne o izdelku ali storitvi. Zato toliko objav, blogov in še več, kar sami naredimo. Ne gre za “Hej, tukaj ponujamo to in to!”, ampak “Hej, tukaj si lahko pomagamo!”

Tu je pomembna pristnost. To ni samo nekaj, kar smo si izmislili. Izhaja iz študije, ki pravi, da skoraj 90% potrošnikov pravi, da je “avtentičnost pomembna pri odločanju, katere blagovne znamke so jim všeč in jih podpirajo”. To pomeni, da se le eden od desetih ljudi resnično ukvarja s pristnostjo. Mogoče je vsak deseti vaš uporabnik, a verjetnosti je zelo majhna.

Če vse to zveni nekoliko zmedeno, to ni potrebno. Avtentičnost je preprostejša, kot si morda mislite. Samo vprašajte se: “Kaj zdaj skrbi moje stranke?” Potem se pogovorite o tem.

 

Avtentičnost gradi empatijo, to zaupanje in to na koncu odnos.

avtenticnost v marketingu

Ko se tako postavite v čevlje svojih kupcev, jim lahko bolje postrežete s svojimi izdelki ali storitvami.

Ker ste verodostojni in govorite o trenutnih potrebah svojih strank tukaj in zdaj, lahko zgradite vrsto odnosov, ki bodo trajali skozi katero koli pandemijo ali časovno obdobje.

Kot vedno, si lahko tudi zdaj pomagamo. V tem času smo pomagali mnogim podjetjem, da so si zgradili svojo bazo strank. Na podlagi dolgoletnih izkušenj lahko storimo enako za vaše podjetje, ne glede na to, s kakšno dejavnostjo se ukvarjate.

 

Vedno z veseljem odgovorimo na vaša vprašanja na 01 828 28 36 ali na vaše sporočilo na info@websitedepotslo.com. Hvala.

No Comments

Be the first to start a conversation

Leave a Reply

Začnimo!

Zahtevajte brezplačen posvet z našimi strokovnjaki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.