Majhna sprememba lahko naredi veliko razliko

majhna sprememba lahko naredi veliko razliko

“Želim si narediti veliko spremembo!”

“Naredimo nekaj, kar bo vse spremenilo!”

“Želim temeljito pretresti stvari!”

“Začnimo čisto na novo!”

 

Se to sliši kot nekaj, kar bi lahko rekli o vašem digitalnem marketingu?

Se počutite, kot da ste preizkusili že vse načine za izboljšanje trženja, a nič od tega ni bilo tisto, kar ste si želeli?

 

To je zaskrbljajoče. Spremembe so seveda potrebne, saj vam lahko pomagajo najti tisto, kar resnično deluje za vaše podjetje.

Vedno pa niso potrebne velike spremembe. Ravno nasprotno: velike spremembe so lahko celo škodljive.

 

Če vedno izvajate “velike spremembe”, verjetno trženju ne dajate pravega poudarka.

Včasih so manjše spremembe najboljše. Omogočajo vam natančnejšo povezavo s potencialnimi strankami.

 

Ponovno poslovanje v pandemiji

 

Očitno je pandemija veliko podjetij prisilila, da korenito premislijo, kako tržijo svoje izdelke, blago in storitve. Preučili smo načine, kako jih lahko “zasukate”, da bolje spoznate svoje stranke.

 

Česar nismo vedno storili, je to, da vam pokažemo, kako je lahko uspešna tudi majhna sprememba. Na primer, veliko podjetij (vključno s strankami, ki smo jih imeli) izdeluje oblačila za prosti čas. “Rekreativna oblačila, športna oblačila, oblačila za telovadbo”…., kakorkoli jih želite poimenovati – to so dobro krojene obleke, ki so kot nalašč za telovadnico, fitnes ali drugo obliko rekreacije.

 

Na žalost se je zaprlo veliko telovadnic po vsem svetu.

 

Torej, sprememba je potrebna!

Ključno je, da jo naredite v pravo smer.

 

Prilagoditev v „sladko točko“

 

Morda predlagate, da se naj podjetje za športno oblačila preusmeri v izdelavo poslovnih oblačil.

Konec koncev, veliko polo majic (ki jih nosijo na igrišču za golf) bi lahko nosili v neformalnem poslovnem okolju. Odlično bi izgledali na Zoom-u itd.

 

Čeprav bi bilo to smiselno, glede na trenutno situacijo, je ta velika sprememba morda preuranjena.   Navsezadnje se bo strankam, ki kupuje športna oblačila, zdelo čudno, da nenadoma prodajajo poslovna oblačila.

Posledično se nekdo, ki se mu zdi zelo pomembno, da tudi v formalnem okolju izgleda čim boljše, ne bo takoj obrnil na podjetje, ki je do sedaj prodalo športna oblačila. Kot pri vsem drugem, lahko podjetje za športne potrebščine ljudi prisili, da kupujejo ta oblačila, če bi bistveno zniža svoje cene. S tem pa si bi onemomogočilo ustvariti kakšen dobiček. To pa je seveda cilj vsake spremembe, t.i. “sladka točka”.

 

Torej, zdaj, ko smo ugotovili, kaj je “predaleč” oziroma preveč korenito, je čas, da ugotovimo boljši in enostavnejši način. Morda je dovolj manjša sprememba!

 

Aktivni tudi doma

 

Ko greste v telovadnico, vadite.

Zapleteni fizični gibi, zaradi katerih se boste znojili, zahteva gibanje celotnega telesa – to je tisto, kar potrebujete od športnega oblačila  v telovadnici. (Seveda s posluhom, da tudi tam želite izgledati dobro.).

 

Če je telovadnica zaprta, kje še potrebujete takšna oblačila?

Doma. Pri čiščenju se želite počutiti udobno.

Ko se boste “osvežili” po napornem dnevu, želite biti v udobnih oblačilih! Enako je, ko greste tečt, greste na sprehod, sprehajate psa, ko se zavihtite na kavč in si ob koncu dneva ogledate film.

 

“Preusmeritev” med pandemijo ne pomeni, da je potrebno “doseči novo skupino strank.”

To lahko pomeni, da “dosežete iste stranke, samo na drugačen način.” Lahko pa to pomeni, da “se obrnete na iste stranke, ravno v drugem obdobju dneva.”

 

Podjetje, ki lahko to stori, lahko še naprej prodaja svoja oblačila za rekreacijo, ne glede na to, ali so telovadnice odprte ali ne.

 

Enako velja za vaše podjetje!

Tu se lahko nekaj premakne, veliko ali malo. Tisto, kar vam bo pomagalo, da se boste bolje povezali s svojimi obstoječimi ali potencialnimi strankami.

 

Pri tem vam lahko pomagamo. Za več informacij pokličite na 01/ 828 28 36 ali nam pišite na info@websitedepotslo.com. Z veseljem se bomo pogovorili z vami in vas povabili na brezplačen posvet. Hvala.

 

 

No Comments

Be the first to start a conversation

Leave a Reply

Začnimo!

Zahtevajte brezplačen posvet z našimi strokovnjaki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.