Kaj so faktorji rangiranja pri Googlu?

kaj so faktori rangiranja pri googlu

Ta vodnik vam bo pomagal pri osnovnem pregledu tega, kateri Googlovi faktorji razvrščanja se uporabljajo za nagrajevanje ali kaznovanje spletnega mesta. Iskalnik upošteva tehnične elemente v enačbi, kot so oznake naslova (HTML), oznake H1 in meta opisi, pa tudi uporaba ključnih besed, povezovanje in osvežitev vsebine pri ocenjevanju spletnih strani.

Tehnični elementi, uporabljeni kot Googlovi dejavniki uvrstitve

Uporaba naslovnih oznak, meta opisov in oznak H1 omogoča razvijalcem spletnega mesta več nadzora nad uvrstitvijo spletnega mesta in tem, kako se spletno mesto pojavlja v SERP-jih (Search Engine Results Pages). Zato lahko prava izbira naslovne oznake, oznake H1 ali uporabe meta opisov močno vpliva na uvrstitev vaše spletne strani.

Kako uporabljati naslovne oznake in ključne besede?

Podajamo nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri optimizaciji določenih tehničnih elementov, ki bodo vplivali na vašo uvrstitev v Googlu.

  1. Dodajte ključno besedo, s katero se želite uvrstiti v naslovno predstavitev. Najbolje je, da najprej postavite glavno ključno besedo.
  2. V naslovnih predstavitvah ne pretiravajte s ključnimi besedami.
  3. Ne podvajajte naslovnih predstavitev na svojih spletnih straneh.

Ne pozabite: medtem ko meta opis ali oznaka H1 veliko ne vplivata na uvrstitev, izboljšata razmerja med prikazi in kliki.

Uporaba ključnih besed za določanje uvrstitve

Ključne besede imajo pomembno vlogo pri Googlovih dejavnikih razvrščanja. Skromna ključna beseda je še vedno eden od temeljev, ki se uporabljajo za SEO, in je pomemben signal za Google, ki se uporablja za namene rangiranja. Zaradi edinstvene razlike ključne besede, jo lahko naredite neuporabno, če jo uporabljate prevečkrat. Prekomerna uporaba ključnih besed se imenuje polnitev ključnih besed in Google se z njo ne strinja. Zato sta ustreznost in umestitev ključne besede na spletni strani veliko pomembnejša od tega, kako pogosto se uporablja. Ključna beseda ali besedna zveza se mora pojaviti v prvem stavku vsebine ali v prvih 100 besedah.

Ne pozabite, da so Googlovi faktorji rangiranja nastavljeni tako, da dajejo prednost informacijam in naslovom (glava teksta) za točkovanje pred vsebino na strani, stranskih in spodnjih (noge teksta) vrsticah.

Prepričajte se, da se ključna beseda ali ključna besedna zveza ujema z iskalnim izrazom, ki ga običajno uporablja iskalec. To pomeni, da bi morala biti besedna zveza pogovorna. Pomembno si je to zapomniti za optimizacijo vaše vsebine, za iskanja v materinem jeziku.

Če ne želite, da vas Google kaznuje, se morate izogibati ponavljanju ključnih besed ali uporabi ključnih besed, ki se ne ujemajo z vašo vsebino. Uporaba ključnih besed v URL-ju domene lahko tudi poveča uvrstitev.

Ne pozabite: Vsebina je kralj

Če želite, da Google vašo spletno stran uvrsti višje, morate imeti na svoji spletni strani kakovostno in verodostojno vsebino. Vendar pa dodajanje te vrste vsebine vključuje več kot nalaganje berljivega besedila. Ne pozabite narediti tudi naslednjega:

1.Poskrbite, da bo vaša vsebina napisana tako, da bo pritegnila vaše bralce. Zato naj ne bo ponavljajočih ključnih besed. Naj bo tekst pogovoren ter enostaven za razumevanje in branje.*Stavki in odstavki naj bodo kratki, dodajte presledke in podnaslove za prelome vrstice. To olajša skeniranje in branje vsebine na mobilnih napravah, je pa tudi bolj pregledno.

Po Forbesu lahko vsebina prevzame različne oblike in lahko vsebuje 1200 ali 1500 besed ali celo 15.000 besed. Ključ do povečanja prometa na spletni strani je zagotoviti, da tekst pokriva vsa vprašanja vašega bralca.

Kako aktualna je vaša vsebina?

Google med svojimi dejavniki rangiranja šteje tudi novost vsebine. Različna iskanja v tem pogledu prinašajo različne rezultate, saj je treba dogodke ali trendne teme očitno pogosteje posodabljati. Googlovi algoritmi upoštevajo te dejavnike, saj pri iskanju uporabljajo najnovejše in najustreznejše rezultate.

Ugotavljanje posodobitve besedila spletne strani

Če želite izvedeti, kako Google določa te rezultate za svoje Googlove dejavnike uvrstitve, morate razumeti merila, ki se uporabljajo za sprejemanje teh odločitev.

Ocena spletne strani za “svežino” temelji na datumu objave. Z nenehnim posodabljanjem vsebine lahko ohranite dobro uvrstitev.

Povečano število zunanjih spletnih strani, ki se navezujejo na vsebino, je tudi pokazatelj “svežine” in ustreznosti. Povezava iz tega objavljenega članka, bo vplivala na uvrstitev vaše spletne strani.

Vendar Google upošteva tudi avtoriteto ustvarjene vsebine. Lahko se uvrsti na višje mesto, ki ima verodostojne povezave ali poglobljeno vsebino, ki je starejša od mesta s svežo, a slabšo vsebino.

Podvojena vsebina

Uporaba podvojene vsebine je izjemno tvegana, saj lahko negativno vpliva na vašo uvrstitev v iskalnikih. Če je na spletu prikazano več različic vsebine, Googlov faktor razvrščanja ne temelji na tem, kdaj je bila objavljena, temveč na tem, katero spletno mesto ima najvišjo avtoriteto. To velja tudi za dodajanje notranje podvojene vsebine na vaši spletni strani.

Pokličite Website Depot SI še danes!

V bistvu dejavniki rangiranja pri Googlu zajemajo metapodatke, uporabo vsebine, povezave in ključne besede. Če veste, kaj je Googlu všeč in kaj ne, boste lažje razširili svoj doseg v spletu. Za dodatne podrobnosti o storitvah spletnega mesta se danes obrnite na Website Depot SI d.o.o. (Slovenska Bistrica, Rimska ulica 4), lahko tudi pokličete na 01/828 28 36 ali 040/737 750. Skupaj lahko marsikaj spremenimo na bolje! Websitedepotslo.com.

*Na spletnem mestu goodcalculators.com piše, da je bil Flesch Reading Ease Score prvič uporabljen leta 1948 za prikaz berljivosti vsebine. Če je vaša vsebina na Fleschovem indeksu na 70. ali 80. mestu, jo je dokaj enostavno brati. Ocena 70 je enaka stopnji branja v sedmem razredu, ki pokriva potrebe večine bralcev.

No Comments

Be the first to start a conversation

Leave a Reply

Začnimo!

Zahtevajte brezplačen posvet z našimi strokovnjaki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.